Bakgrund

Jag skriver romaner inom genrerna drama, humor, satir, feelgood och barnböcker samt en och annan novell. Har tidigare skrivit revymaterial som bland annat har varit för en egen revy, där jag har medverkat i. En annan last jag har är debattartiklar som har kommit vid flera tillfällen i GP i olika ämnen, allt från skolan, kemikalier och arbetsmiljö.

Född: 1959
Bor: Björlanda/Torslanda sedan år 2018
Yrke: Numera hemarbetande sedan hösten 2020 med att skriva på heltid.
Utbildning: Kemist från Göteborgs Universitet och miljökurser
Intressen: Läsa romaner, löptur i skogen och vid hav (Göteborgsvarv förstås), spela flöjt och lite piano. 

Allmänt om min bakgrund: Jag är född i Göteborg men tillbringade mina första år i Gävle. Tillbaka i Göteborg växte jag upp i Södra Biskopsgården.

Att läsa böcker blev tidigt mitt stora intresse och jag skrev dikter och noveller under barn- och ungdomstiden. Det blev sedan inget skrivande under perioden med familj och små barn. Jag utbildade mig till kemist efter gymnasiet men hade redan då ett stort miljöintresse. Därför växlade jag över, när det fanns möjligheter, till att arbeta med miljöskyddsfrågor från att ha arbetat som kemist på Chalmers (kompletterade med bland annat biologi).

Det har blivit ett flertal arbetsplatser med miljö och kemikalier som gemensam nämnare, bland annat som Länsmiljöingenjör på Länsstyrelsen (tillstånd och tillsyn) , miljötekniker på Polisen (miljöbrott), miljöingenjör på ett energibolag, utredare på Havs-och vattenmyndigheten (yttranden inom processen för miljöbalksprövningar). 

Fyllda 61 år fick jag äntligen tiden och möjligheten att förverkliga min dröm, att skriva romaner.

Dela detta på: